Information i all ära: texter, intervjuer och krönikor som försöker förklara läget för några av världens mest utsatta människor fungerar för de som är öppna för det. De som redan har ett intresse och aktivt söker upp dessa former av artiklar har inga problem med att vidareutbilda sig inom området. Men att nå ut till de personer som inte har ett uttalat intresse av att lära sig mer om Indiens kastlösa är svårare. Det är då en sammanställning av länkar, hemsidor till sympatisörer och andra som skulle vara bra att ha. Det kostar dock en del att ha en egen domän och hemsida med tillhörande mejl-adress. Ett alternativ kan vara att skaffa sig en plats på seo-hosting.se för att via dem kunna ha en väl fungerande hemsida och nå ut till de man vill ska kunna ta del av informationen.

Diverse nyhetsartiklar, filmklipp och annat som skulle kunna falla under kategorin sensationsnyheter är en bra idé när man först ska väcka någons intresse. Även om Indiens kastsystem och systematiska vedervärdiga behandling av de kastlösa inte är någon nyhet skulle en historia och ett personligt porträtt av någon kunna väcka känslor som gör att läsaren får en stark känsla av empati och vilja att göra skillnad.

Andra alternativ som inte är online skulle kunna vara att använda sin kreativa ådra och göra någon form av konstporträtt som skildrar individers kamp för ett värdigt liv i dagens Indien. Kastsystemet ska inte finnas längre, men det finns fortfarande och ingenting annat än en omprogrammering av personers hjärnor verkar fungera mot en så stark inbiten, inristad kultur. Någonting som väcker känslor är vägen att gå, det är de flesta som kämpar för ett stopp för detta helt överens om. Samhället måste utvecklas på alla plan, annars finns det ingenting för dem som blir kvar.